Tradicionalno zadnja kriterijska regata v ciklu izbora reprezentance za razred Optimist, Pokal Burje, je bila letos zgolj prijateljsko-pripravljalna regata, saj je izgubila status kriterijske regate. Kljub temu se je zbralo lepo število jadralcev iz vseh obalnih klubov, zamejskih jadralcev iz kluba Sirena in  predstavnikov Slovaške. 

Po jutranji bonaci je tako v soboto kot v nedeljo zapihal maestral, dobro poznan vsem tukajšnjim jadralcem. Zmaga je šla v roke tekmovalki z najboljšo tehniko jadranja, tako na štartih kot pri manevrih in hitrosti, saj taktičnih ugank ni bilo. Piratovka Lina Sorta je v šestih plovih zmagala kar štirikrat in s tem tudi potrdila uspešno in dosledno delo trenerja Luke Domjana, s katerim trenira od samega začetka (manj kot dve leti).

V delni odsotnosti našega drugega reprezentanta Filipa Luke Butinarja, ki je nastopal samo v soboto in prav tako dobro jadral, je največ kadetskih pokalov ponovno odnesel naš klub z Mijo Mazalin in Lanom Černacem Škofičem na drugem ter Valom Grbcem na tretjem mestu (Val je pokal zaslužil že v soboto, saj je bil v nedeljo odsoten).

Ekipo JK Pirat pred vrnitvijo v domači klub čakata še dva tedna gostovanj. Prvi teden bo namenjen treningom v Izoli, drugi pa udeležbi na regati Zlato sidro v organizaciji JK Olimpic.

Zapisal: Matevž Ravnikar
Foto: Rok Sorta