Včeraj, 5. avgusta, se je v Sonderborgu na Danskem zaključilo evropsko prvenstvo za razred optimist, na katerem je pod vodstvom trenerja Luke Verzela nastopilo sedem mladih slovenskih jadralcev. Čeprav niso posegli po vidnejših uvrstitvah, pa je bilo prvenstvo dragoceno nabiranje izkušenj, saj je bilo za vse razen enega to prvo tako veliko tekmovanje.

Po koncu kvalifikacijskih plovov so bili jadralci uvrščeni v skupine: v zlati sta jadrala Filip Valjavec in Lina Sorta (JK Pirat Portorož), v srebrni Jean Jakob Vežnaver, Filip Luka Butinar (JK Pirat Portorož), Lara Aurora Hummel in Lana Al-Dilaimi, v bronasti pa Pier Maria Paparella.

Luka Verzel: “Evropsko prvenstvo je za nami, skoraj vsi plovi so bili izpeljani v srednje lahkem vetru. Naša mlada reprezentanca se je trudila, vsi so pokazali dobre in slabe stvari, pozna pa se jim neizkušenost.
Pozitivna stvar je, da so otroci spoznali, da se da narediti več. Če bodo s to motivacijo delali skozi vse leto, lahko v prihodnosti pričakujemo konkretnejše jadranje.”

Rezultati: TUKAJ.  

Vir: Jadralna zveza Slovenije