Ta konec tedna se je pod okriljem BD Ranca Ptuj na Ptujskem jezeru odvijalo odprto ekipno državno prvenstvo v jadranju za razred optimist. Nastopilo je sedem ekip iz petih slovenskih klubov.

V petek je bilo vetra dovolj, a je bila Drava polna vej, dreves in hlodov in prenevarna za jadranje, zato so mladi jadralci ostali na varnem na kopnem. Včeraj so se razmere izboljšale in izpeljali so kar 21 tekem, s tem pa celotni Round robin. Danes je bil na sporedu finalni del, a zaradi prešibkega vetra žal niso uspeli izpeljati vseh plovov, zato so obveljali rezultati sobotnega dela tekmovanja. 

Državni prvaki so postali mladi jadralci ekipe JK Pirat 1, za katero so jadrali Lina Sorta, Val Grbec, Filip Luka Butinar im Filip Valjavec. Državni podprvaki so jadralci ekipe JK Pirat 2 v sestavi Lan Černac Škofič, Kristian Petaros, Matic Margon in Zoja Ribarič. Bron je šel v roke ekipi JK Burja, v kateri so jadrali Pascal Sinožič, Kasper Sinožič, Tine Koprivec, Ažbe Erbežnik Novak in Mija Gombač. Četrta je bila ekipa JK Jadro Koper, peta JK Pirat 3, šesta domača ekipa BR Ranca Ptuj ter sedma ekipa JK Olimpic.

Vir: JZS