Martin Fras in Mija Škerlavaj sta na mladinskem svetovnem prvenstvu v razredu 470 v Litvi, ki se je zaključilo 3. septembra, končala tik pod stopničkami na 4. mestu v konkurenci do 21 let ter osvojila skupno 13. mesto.

Slovenska mladinska mešana posadka, v kateri jadrata Piratovca Martin Fras in Mija Škerlavaj, se v regato za medalje ni uvrstila, a se je vse do zadnjega borila za odličje v kategoriji do 21 let, saj je pred današnjo zadnjo regato za tretje uvrščeno norveško posadko v tej kategoriji zaostajala le za tri točke.

“Danes sva regato do zadnje krme odjadrala odlično. Kljub temu, da sva dobila protest zaradi pumpanja, sva drugo orco obrnila na 4. mestu, nato pa sva naredila napako, saj nisva izbrala prave strani v krmo in sva zato izgubila osem mest, med njimi tudi Norvežane. Z rezultatom nisva zadovoljna, saj sva zaradi napak na začetku prvenstva in težav z opremo predzadnji dan izgubila zelo veliko mest. Z našim jadranjem proti koncu prvenstva pa sva zadovoljna, saj sva veliko napredovala,” je povedal krmar Martin Fras.

470 ml sv pr

Več informacij in rezultati: https://2023juniorworlds.470.org/en/default/races/raceVir: Jadralna zveza Slovenije