Z regate v prijateljskem jadralnem klubu Olimpic iz Izole, kjer so nastopali domala vsi slovenski jadralci razreda Optimist in skoraj enako število Italijanov, skupno 87 nastopajočih, se Piratova ekipa vrača s kar šestimi pokali:

- Mija Mazalin je bila 1. med najmlajšimi in sočasno 3. med kadetinjami,
- Zoja Ribarič 2. med najmlajšimi,
- Val Grbec je bil 1. med kadeti, 
- Lan Černač Škofič je bil 3. med kadeti,
- Lina Sorta pa 3. med deklicami.

Pogoji so bili zahtevni, saj veter ni bil konstanten ne v smeri ne v jakosti. V soboto je tako nekaj močnejših sunkov botrovalo k zapustitvi regatnega polja nekaterih mlajših jadralcev. 

Prav vsak je pokazal nekaj res dobrih potez, ki kažejo na napredek. Posebej gre poleg dobitnikov odličij pohvaliti še Filipa Luko Butinarja, s kar tremi tretjimi mesti (žal tudi 15. in 13.), in Riano Arinovo, ki se je iz naše poletne šole jadranja in po zgolj nekaj treningih že uvrstila v prvo polovico jadralcev in se večkrat približala samim vodilnim. Naslednji vikend je že naslednja kriterijska regata v Kopru, kjer se bodo najboljši borili za mesta v reprezentanci, prav vsi pa pridobivali nove in prepotrebne izkušnje.

"JK Pirat je imel v svoji zgodovini nekaj generacij izjemno uspešnih jadralk in jadralcev v razredu Optimist, ki so nas dobro umestili med vodilne tri klube v Sloveniji. Ob nedavni menjavi generacije so nekateri pričakovali enako razvajanje navijačev, a seveda je bil za to potreben čas. Vztrajanje na poti izkušenj in znanja vselej obrodi sadove," je povedal trener Matevž Ravnikar. 

Ko tako hvalimo otroke, ne smemo pozabiti tudi na njihove starše, ki so pomagali pri logistiki prevozov in nas presenetili s pecivom za celotno ekipo.

Zapisal: Matevž Ravnikar, trener
Foto: Rok Sorta