Ob zaključku lanskega leta se je iztekla življenjska pot Jadrana Korena, dolgotrajnega člana in nekdanjega predsednika JK Pirat Portorož.

Dragi Jadran, vse življenje si bil povezan z morjem, ki si ga imel zelo rad. Svojo ljubezen si prenesel tudi na družino, zlasti na hčerki Uršulo in Veroniko, ki sta že v rosnih letih pričeli jadrati na optimistu. V tem obdobju si se, skupaj s soprogo Stanko, zelo angažiral pri klubskem delu. Omeniti velja, da sta bili v 90-ih letih prejšnjega stoletja infrastruktura in finančno stanje kluba zelo skromni in neprimerljivi z današnjim stanjem. V teh neugodnih razmerah si za nekaj let prevzel predsedniško funkcijo kluba in ga uspešno vodil. Sodeloval si na vseh regatah, pomagal pri popravilih čolnov, poprijel si pri vseh potrebnih delih ter spremljal jadralce na različne regate. V odnosu z drugimi člani si bil tovariški, deloval si povezovalno. Spominjamo se te kot pametnega, poštenega, pravičnega in zanesljivega človeka. Znal si biti zabaven, imel si pronicljive komentarje, zlasti pa si se potrudil, da si razveselil in pozabaval otroke. S svojo iznajdljivostjo, neumorno voljo in trdim delom si pripomogel, da je JK Pirat po več letih uspel vzgojiti odlično ekipo najmlajših jadralcev, ki so kot reprezentanti zastopali barve kluba in naše države na evropskih in svetovnih prvenstvih.

Naše sodelovanje, prijateljevanje ter druženje je ustvarilo močne vezi, zato smo ob tvojem preranem odhodu prizadeti in žalostni.

Ohranili te bomo v trajnem, lepem in toplem spominu!

Počivaj v miru, dragi Jadran! 

Soprogi Stanki ter otrokom Uršuli, Veroniki in Juliji z družinami izrekamo naše najgloblje sožalje.

Zapisala: Vera Maraspin Čarman
Na fotografiji: Jadran v "starem" klubu, pred hangarjem, z Uršulo in Veroniko (še pred jadranjem na optimistu).