Jadralni klub Pirat Portorož med 21. in 23. oktobrom 2022 gosti Halloween regato, zadnjo od skupno treh regat za razred optimist, ki so povezane v ekskluzivno serijo Sailing Point Golden Series. Zmagovalni klub v skupnem seštevku bo bogatejši za novega optimista.

Vse je skoraj nared za zadnjo regato te sezone za razred optimist. Jadralni klub Pirat Portorož bo ta konec tedna gostil okoli 150 mladih jadralcev iz kar 11 držav. Slovenskim športnikom se bodo na regati pridružili še tekmovalci iz Češke, Estonije Hrvaške, Italije, Latvije, Madžarske, Nemčije, Švice, Slovaške in Ukrajine. Na regatnem polju se bodo poleg izkušenejših optimistov pomerili tudi najmlajši jadralci, rookiji.

Poleg zmagovalcev te regate, bodo organizatorji razglasili tudi zmagovalni klub Sailing Point Golden Series, serijo, ki je letos prvič povezala regate Opti Opening, Velikonočno in Halloween, z namenom privabiti čim več mladih jadralcev, zvišati nivo tekmovanj in podpreti jadralne klube pri delu z mladimi športniki. Klub, ki bo v skupnem seštevku treh regat bil najboljši, bo domov odnesel optimista vrhunskega domačega proizvajalca EXO Boats – Golden Optimist in denarno nagrado.

“S Sailing Point Golden Series smo želeli spodbuditi klube, da se še v večjem številu udeležujejo regat v Piranskem zalivu. Veselimo se zadnje v seriji treh regat, ki bo ponovno napolnila klub z otroško razposajenostjo, poskrbela za živahen utrip v Portorožu in zmagovalnemu klubu prinesla zlatega optimista,” je povedal Mitja Margon, predsednik JK Pirat Portorož.