Minuli konec tedna se je odvijala ponovitev regate Foil Fight, ki je v Jadralnem klubu Pirat Portorož zaradi pomanjkanja vetra niso uspeli izpeljati letos spomladi. Naslov državnega prvaka v razredu Moth je šel v roke izkušenega Tomaža Čopija.  

Minuli konec tedna je potekalo odprto državno prvenstvo v enem izmed najzanimivejših jadralnih razredov – Moth. Jadralni enosedi, ki se jih je zaradi oblike in načina jadranja prijel tudi vzdevek leteče vešče, se pri veliki hitrosti iz vode dvignejo na krilcih in lebdijo nad morjem. 

Na odprtem jadralnem prvenstvu je tokrat moči merilo sedem od devetih slovenskih mothovcev. V muhastih pogojih je jadralcem uspelo odpeljati po štiri plove dnevno. Sobota je sicer minila v znamenju šibkejšega vetra, na spodnji meji jakosti letenja na foilih, nedeljo pa je popestril nekoliko močnejši veter, z dolgim valom, ki ga je prinesla nočna nevihta. 

Regato z maloštevilno floto na morju je s pomočjo avtomatskih boj izvedel regatni odbor v sestavi enega samega člana - Bojana Galeta. 

Naslov državnega prvaka je šel v roke izkušenemu Tomažu Čopiju, ki je pred leti prvi v Sloveniji zajadral na Mothu, drugi je bil Gašper Strahovnik, tretji pa Dylan Hector Tidd (vsi JK Pirat Portorož). 

»Vremenski pogoji so bili zelo zahtevni, zato čestitam vsem tekmovalcem, še posebej Gašperju Strahovniku in Dylanu Hectorju Tiddu za stopničke. Vesel sem zmage in res dobre regate. Mlajši tekmovalci so dobri in z vsako regato pridobivajo dragocene izkušnje,« je po regati povedal Tomaž Čopi.   

Razred Moth postaja čedalje bolj priljubljen v Sloveniji, število posadk pa se iz leta v leto povečuje, kar jadralcem omogoča več kakovostnejših treningov.