Minuli konec tedna je bilo na slovenski obali v odlični organizaciji jadralnega kluba Olimpic iz Izole uspešno izpeljano državno prvenstvo razredov 420 in fireball. Prvi dan so organizatorji v zahtevnih in spremenljivih pogojih uspeli izpeljati dva plova, pri čemer je bil drugi plov ob vse šibkejšem vetru na koncu skrajšan, a napoved je bila precej slabša, dejanske razmere pa so tekmovalcem vendarle omogočile jadranje. V soboto se je napoved izkazala za resnično in organizatorji so morali zaradi vremenskih razmer vse plove za ta dan žal odpovedati, a že nedelja je zopet prinesla obratno in organizatorji so kljub izredno slabi napovedi uspeli izpeljati še štiri veljavne plove. Po skupno šestih odjadranih plovih smo tako dobili državne prvake v prehodnem mladinskem razredu 420 in neolimpijskem razredu fireball.
Absolutni in v U17 državni prvakinji sta postali Ana Planinšič in Lara Božič (JK Pirat /JK Olimpic). Drugo mesto absolutno in v kategoriji U17 sta osvojila Toni Benčič in Anton Rejec (JK Pirat), na tretje mesto v U17 sta prijadrala Rok Kovačič in Teo Gerželj (JK Pirat), v absolutni konkurenci pa sta tretje mesto osvojila Martin Fras in Mija Škerlavaj (JK Pirat).
V razredu fireball sta skupna zmagovalca in državna prvaka postala Matija Kocjančič in Matic Kavčič (JK Olimpic/JK Fireball), drugo mesto na državnem prvenstvu sta osvojila Jerneja Škof in Mitja Nemec (JK Fireball), tretje pa Marko in Rok Volk (JK Fireball). V razredu fireball so se regate udeležile tudi češke posadke, v skupnih rezultatih je zmaga ostala v slovenskih rokah, na drugem in tretjem mestu pa sta sta bili češki posadki, Jiri Benes in Jakub Napravnik ter Martin Veit in Filip Krejza.
Vir: Jadralna zveza Slovenije
Fotografije: Dragan Sinožič