Danes se začenja Foil Fight, odprto prvenstvo Slovenije za razred Moth. Zanimive jadralne enosede Mothe, ki se pri veliki hitrosti iz vode dvignejo na krilcih, bo vse do 24. aprila moč videti v Piranskem zalivu. Zaradi oblike in načina jadranja se jih je prijel tudi vzdevek leteče vešče. 

Moth_foto Tomaž Čopi

Na tridnevnem dogodku, ki ga organizira Jadralni klub Pirat Portorož (JK Pirat Portorož) v sodelovanju s Športnim društvom Chickenloop Seča in Jadralno zvezo Slovenije, se bodo pomerili jadralci iz Avstrije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Slovenije in Srbije. Med njimi bo tudi trikratni olimpijec v razredu 470 Tomaž Čopi, sicer prvi, ki je pri nas zajadral na Mothu.

Letos bomo priča prvemu državnemu prvenstvu razreda Moth, ki v Sloveniji postaja čedalje bolj priljubljen, število posadk pa se iz leta v leto povečuje. »V slovenski klasi Moth smo v zadnjih letih priča pravemu razcvetu. Na začetku, ko smo orali ledino, sta bili na morju le barka ali dve, sedaj pa je JK Pirat Portorož domač klub kar šestim Mothom! To spremeni dinamiko treningov, priča smo tako  zdravi tekmovalnosti kot tudi nesebični pomoči med jadralci,« je povedal Luka Tomori, član kluba in gonilna sila pri organizaciji regate.

Regatna navodila in vse dodatne informacije najdete: TUKAJ.