IZOLA, 7. aprila 2019 - Od petka do nedelje je v Izoli pod okriljem JK Olimpic potekala regata Zlato sidro - Smoki 2019. Najbolj hrustljava regata je bila četrta v nizu šestih predvidenih kriterijskih regat, ko so imeli optimisti možnost nabiranja točk za vstop v slovensko reprezentanco. Poleg optimistov so regato organizirali tudi za jadralne razrede Laser 4.7, Laser Radial, 420 in Fireball. 


Med optimisti in v dvosedu 420 so se pomerili tudi jadralci JK Pirat in se po treh oziroma enem jadralnem dnevu domov vrnili z lepo bero dosežkov.
Prvi regatni dan je minil ob dežju in neugodnih vetrovnih pogojih. Padavine so zgodaj popoldne postopoma ponehale in pred Izolo se je opogumil južni veter, ki se je jadralcem razreda Optimist in Laser radial oddolžil za čakanje z dvema pestrima preizkušnjama. V soboto so se tekmovalcem na regatnem poligonu pridružili še Laserji 4.7, dvosedi 420 in Fireballi, a je dan žal minil brez jadranja. V nedeljo je organizator uspel izpeljati še dva plova za vsak jadralni razred in pozno popoldne so bili že znani zmagovalci.
V JK Pirat se prav gotovo veselimo zmage Svita Dujmoviča Šterpina v razredu OPTIMIST, ki je z rezultati 5, 5, (13), 6 uspel ugnati konkurenco. Odlično je jadral Toni Benčič, ki so se mu stopničke za las izmuznile. V floti optimistov so sledili: Rok Kovačič na 18. mestu, Žan Ogrizek na 23. mestu (pokal za 2. kadeta), Ana Planinšič na 24. mestu, Teo Gerželj na 26. mestu, Vid Magister na 34. mestu, Roža Sabadin na 44. mestu (pokal za 2. kadetinjo), Žiga Cepak na 72. mestu in Živa Kravanja na 76. mestu.
V jadralnem dvosedu 420 sta z nedeljskima plovoma zmagali Celestina Sabadin in Veronika Franič, sledila pa je prav tako Piratova posadka Dan Belinger in Matej Potokar.

Čestitke celotni ekipi!

Rezultati: