KOPER, 2. maj 2021 – Po dolgem premoru, ki ga je narekovalo upoštevanje epidemioloških ukrepov, je praznični prvomajski konec tedna mlade optimiste nagradil z regato, na katero so že dolgo čakali. Tradicionalnega Guličevega memoriala v organizaciji Jadralnega kluba Jadro Koper se je udeležila tudi sedmerica piratovih optimistov, ki je očitno sklenila, da bo ubrala taktiko »prišel, videl, zmagal«.


Prvomajski vikend je postregel s prvo regato za optimiste po daljšem zaprtju športnih prireditev. Konec tedna je bilo tako v Kopru, po dolgem času, spet pestro, saj so tamkajšnji zaliv okupirali jadralci razreda optimist. Tradicionalni Guličev memorial je na morje privabil več kot petdeset nadobudnih jadralcev. Kljub temu, da gre za najmlajše jadralce in jadralke, pa je bila regata napeta vse do zadnjega, 5. plova. Največji napredek so namreč s kar šestimi pokali pokazali jadralke in jadralci Pirata:  1. in 2. v absolutni konkurenci Rok Kovačič in Teo Gerželj,  bronasta deklica Roža Sabadin, bronasta kadetinja Mija Mazalin, ki je prejela tudi pokal za najmlajšega udeleženca regate in bronast kadet Val Gerbec.


»Gre za rezultate, ki povedo veliko sami po sebi. Dodamo lahko, da je bila ves čas prisotna izredno pozitivna energija v celotni ekipi, v kateri smo se vsi zares srčno in iskreno veselili za klubske prijatelje. Z najboljšimi se je kosal tudi Žiga Cepak, ki je sicer ostal brez odličja, a pokazal je nekaj čudovitih potez in velik napredek na regatah,« je ob koncu dne misli sklenil trener Matevž Ravnikar, presrečen, saj je dobršen del pokalnega zaklada - kar 6 od 13 pokalov - šel v roke ravno Piratovcem.


Čestitke je prejel tudi organizator, ki je z regato prekinil (pre)dolgo tekmovalno pavzo in kakovostno izpeljal v soboto en plov po izjemno šibkem vetru, v nedeljo pa je dodobra izkoristil močan jugo, v katerem so mladi jadralci oddelali kar štiri plove. 

Naslednja in zadnja kriterijska regata je predvidena predzadnji vikend v maju, v organizaciji JK Burja iz Izole.

 

Rezultati: https://www.jadrokoper.si/2021/05/01/rezultati-1-dan/