KOPER, TRST, MILJE, 29. september 2019 - Piratovi jadralci so minuli vikend na kar dveh od treh prizorišč stopili na zmagovalne stopničke. V Kopru se je DP za laseriste udeležil Ivan Vakhrushev, v Miljah sta nas na jubilejnem 40. pokalu mesta Milje zastopali posadki v jadralnem razredu 420 Sabadin-Franič in Belinger-Musa Olivieri, v Trstu pa so se optimisti udeležili Jadranskega mitinga v organizaciji kluba TPK Sirena.


Od petka do nedelje je v Kopru v organizaciji JK Jadro Koper potekalo državno prvenstvo razredov laser standard in laser 4.7. V floti laserjev 4.7 je bil najmočnejši Ivan Vakhrushev (JK Pirat). “Prvenstvo sem v šibkem vetru začel na tretjem mestu. V sobotnem lebiču mi je nato uspelo napredovati na drugo mesto, zadnji dan pa sem prehitel še Luko Zabukovca in po napetih treh plovih prijadral do skupne zmage,” je bil končnega preobrata zadovoljen član JK Pirat.

Jubilejni, 40. pokal mesta Milje, je v zaliv privabil okrog sto jadralcev, ki so se v dveh dneh pomerili v jadralnih razredih LASER, EUROPA, SNIPE, STAR in 420. V slednjem sta slovenske barve zastopali posadki Celestina Sabadin in Veronika Franič ter Dan Belinger in Jakob Musa Olivieri. Po šestih odjadranih plovih in enim odbitkom sta dekleti osvojili 2. mesto, fantovska posadka pa 10. mesto v konkurenci 21 posadk.

Le lučaj stran pa se je prav tako v soboto in nedeljo odvijal 6. Jadranski meeting. V dveh dneh so predstavniki najštevilčnejše jadralske flote – optimist opravili 4 plove za mladince in 3 za kadete. Regate so se udeležili tudi jadralci JK Pirat, od katerih se je najvišje na lestvici povzpela Ana Planinšič (24. mesto), sledili so: Roža Sabadin (28. mesto), Teo Gerželj (33. mesto), Rok Kovačič (37. mesto), Vid Magister (43. mesto) in Žiga Cepak (74. mesto). Svit Dujmovič Šterpin,Toni Benčič in Tai Simonovich Zajelšnik, ki so jadrali le en dan, pa so osvojili 77., 86. in 97. mesto.
TPK Sirena morje

Končni rezultati Laser 4.7

Končni rezultati 40. pokal mesta Milje
40a coppa Muggia CLASSIFICA-con-1-scarto.pdf

Končni rezultati 6. Jadranski miting
TPK Sirena jadranski miting TPK Sirena jadranski miting1 TPK Sirena jadranski miting2 TPK Sirena jadranski miting3