TRST - 18. in 19. november 2017

Minuli konec tedna je v organizaciji tržaških klubov Società Nautica Pietas Julia in Jadralnega kluba Čupa potekala Zimska Regata za klase 470, 420 in Laser.


V konkurenci 23 posadk iz Italije in Slovenije so se pomerile tudi posadke JK Pirat: Planinšič-Romih, Škopac-Franič in Sabadin-Biondić. V soboto so vetrovne razmere v Sesljanskem zalivu, kjer je burja v jakosti do 20 vozlov pihala z obale in mestoma sunkovito obračala, organizatorju omogočile kar tri odjadrane plove. V nedeljo pa je brezvetrje jadralce pustilo čakati in so toka ostali brez finalnih plovov.
Med Piratovimi posadkami sta se najbolje odrezala Matej Planinšič in Jaka Romih. V prvem plovu sta se prebila do 3. mesta, vendar se jim je strgala vrv na bumu in sta morala odstopiti. Drugo regato sta končala 5., vendar sta prehitro startala. Zadnjo regato pa sta iz 3. mesta na prvi boji prisla v cilj kot 9. in v skupnem seštevku zasedla 19. mesto.
Posadka Veronike Franič in Nine Škopac je prvič nastopila na regati in se kljub dosedanjim treningom nista najbolje znašli v floti ostalih posadk.
Novinki, Celestina Sabadin in Nika Biondić, ki sta doslej opravili vsega nekaj skupnih treningov, nista jadrali, saj je bilo zanju v soboto vetra preveč. Dogajanje v zalivu in taktiko ostalih tekmovalcev sta tako opazovali s čolna.