Sesimbra (Portugal), 6. julij 2018 – Danes se je s prvimi plovi začelo evropsko prvenstvo za jadralni razred 420, organizacija katerega je letos pripadla portugalskemu klubu Clube Naval de Sesimbra.

Slovenske barve bodo v spremstvu Mitje Mikulina do 11. julija zastopale posadke Matej Planinšič in Jaka Romih (JK Pirat), Celestina Sabadin in Nika Biondić (JK Pirat in JK Olimpic) ter Nina Škopac in Veronika Franič (JK Pirat in JK Olimpic).
V četrtek, 5. julija, so z nekaj popravki uspešno prestali meritve, danes pa je bilo vse pripravljeno za prve plove, ki so bili predvideni ob 14. uri. Matej Planinšič in Jaka Romih sta oba današnja plova vozila solidno in nista tvegala. Borila sta se ves čas v prvi tretjini. Nina Škopac in Veronika Franič imata po vetru zelo malo treningov in jima danes ni šlo najbolje. Celestina Sabadin in Nika Biondić sta po vetru sicer hitri, vendar sta neizkušenost in trema botrovali k večjemu številu napak. Prvo regato sta bili na orci 6., v krmo 9., drugo orco sta še vedno bili v prvi deseterici, a sta se zvrnili. V krmo sta se znova zvrnili, ob pomoči trenerja Mitje Mikulina pa k sreči nista zamudili drugega štarta. Obračanje barke jima je vzelo kar nekaj moči, tako da sta drugo regato dali vse od sebe, ampak je bilo dovolj le za 29. mesto.
Jutri je nov dan, z vremenskimi pogoji podobnimi današnjim, z vetrom med 18 in 22 vozli ter sunki do 24 vozlov.


Rezultati po 1. dnevu: