PULJ – 8. do 10. december 2017

Vikend po Miklavžu je v Pulju potekala tradicionalna, letos že 26. po vrsti, regata Sv. Nikola. Vremenski napovedi navkljub se je v tem slikovitem istrskem mestu zbralo prek 500 jadralcev iz 141 klubov in 15 držav. Med njimi so prve točke za kriterijsko lestvico nabirali tudi Piratovi optimisti.

JK Vega je na prizorišču, ki je imelo letos nadvse pestro vremensko kuliso, organiziral regato za razrede optimist, laser standard, laser radial, laser 4.7. V petek organizatorju zaradi močnega juga ni uspelo izpeljati nobenega plova. V soboto so po burji do 15 vozlov uspeli izpeljati 3 plove, v nedeljo po jugu do 20 vozlov pa še zadnji plov. Po skupno štirih plovih in enem odbitku je prvo mesto zasedel Buba Pulek (Clivo Sailing Club), drugi je bil Luka Zabukovec (JK Jadro Koper), tretji pa Italijan Alfredo Salerno.
Tudi naši jadralci iz jadralnega kluba Pirat so dokazali, da so se v skupini 400 jadralcev sposobni boriti za najvišja mesta. Z nekoliko smole in napak smo na koncu bili deležni dobrih uvrstitev. Pokal za 2. kadeta je šel v roke Svitu Dujmoviču Šterpinu (skupno 53. mesto), prav tako si je pokal za 3. kadeta zaslužil Toni Benčič z 59. mestom. Najbolje se je odrezal Ivan Vakhrushev, ki je zasedel 23. mesto. Yelyzaeta Levadnovska je bila 87, Dan Belinger 145, Teo Gerželj 287, Žiga Cepak 292 in Roža Sabadin 364.

Končni rezultati - optimist