KOPER - V petek, 26. aprila 2019, se je v Kopru začela regata za Guličev memorial, ki ga Jadralni klub Jadro organizira za razrede Laser Radial, Laser 4.7 in Optimist.

Prvi dan so se na regatno polje podali le jadralci razreda Laser Radial, ki so odpeljali tri plove. Veter je med dnevom močno spreminjal smer in moč, kar je najbolje izkoristil domačin Janez Zabukovec. Iz vrst JK Pirat se je med radialovci pomeril Jaka Romih, ki je po prvem dnevu zabeležil skupno 4. mesto (ufd / 7 / 1).
V soboto so se krmarjem v razredu Laser Radial na morju pridružili še jadralci razreda Laser 4.7 in Optimist. Zmeren zahodnik moči okrog deset vozlov je omogočil hitro izvedbo regat, tako da so jadralci opravili skupaj osem plovov. Oba razreda Laserjev po tri plove, optimisti, ki so bili na regati najštevilčnejši, pa le dva; tretji plov je organizator prekinil. Po sobotnem dnevu je tako z dvema prvima mestoma vrh lestvice za optimiste zasedel Svit Dujmović Šterpin. Žal pa je večina Piratovih optimistov tretji plov štartala prehitro, kar je pomenilo, da naslednjega dne z enim vknjiženim bfd-jem čakajo na štart zadnje regate. Slednje pa je nedeljsko neurje onemogočilo in Piratovim optimistom odneslo priložnost za popravek predhodnega prehitrega štarta.
Jadralci so se tako vrnili na kopno, kjer je organizator sklenil prireditev s podelitvijo nagrad najboljšim. Na stopničke so tokrat stopili trije jadralci JK Pirat, in sicer: Ivan Vakhrushev, 2. mesto v razredu Laser 4.7, Roža Sabadin, 1. kadetinja v razredu optimist in Žan Ogrizek, 1. kadet v razredu optimist.
Jaka Romih je regato po sedmih plovih zaključil na 4. mestu.
Med Piratovimi optimisti pa je bil najboljši Svit Dujmovič Šterpin (9. mesto), sledili so Ana Planinšič na 15. mestu, Rok Kovačič na 17. mestu, Roža Sabadin na 20. mestu, Vid Magister na 21. mestu, Teo Gerželj na 22. mestu, Žan Ogrizek na 24. mestu Živa Kravanja Duh na 25. mestu in Žiga Cepak na 34. mestu.Foto: Uroš Kekuš Kleva