Jadralni klub Olimpic je 26. in 27. septembra organiziral tradicionalno regato ZLATO SIDRO 2020, katere se je udeležilo 61 posadk razreda optimist iz štirih držav, 5 posadk razreda 420 in 4 posadke razreda fireball. Prvi dan so organizatorji uspešno izpeljali dva plova za razred optimist, za razreda 420 in fireball pa po tri. Drugi dan so po daljšem čakanju na veter organizatorji zaključili regato brez novih izpeljanih plovov, obstoječi rezultati pa so obveljali za končne.

Zadnji vikend septembra je na regati za Zlato sidro 2020 jadralcem ponudil čudovito kuliso zasneženih Alp. Najmlajše je takšen vremenski preobrat kar nekoliko presenetil in niso znali izkoristiti pogojev, ki so tudi lažjim krmarjem omogočali dobre uvrstitve. Tako smo v ospredju sobotnih regat videli znana imena. V nedeljo regat za razred Optimist zaradi pomanjkanja ali nestabilnega vetra ni bilo. Svit Dujmovič Šterpin je zmagal v obeh plovih in tako slavil v skupnem seštevku pred Nemcem Moritzom Wagnerjem in Petrom Koprivcem iz JK Burja. Omeniti velja še Tea Gerželja na skupno 5. mestu (8. in 4.), ki se oblikuje v vse resnejšega tekmeca za najvišja mesta. Prvo odličje po prestopu iz kadetske konkurence je osvojila tudi Roža Sabadin, ki je bila druga deklica. 


V razredu 420 je JK Pirat pobral prav vsa odličja. Zmagali sta Celestina Sabadin in Veronika Franič pred Martinom Frasom in Mijo Škerlavaj. Na tretjem mestu med petimi posadkami sta bila Toni Benčič in Vid Magister, ki sta letos prestopila v ta prehodni mladinski razred in v tretjem plovu od štirih celo zmagala.

Nastopili so tudi štirje Fireballi, kjer Pirat nima svojih predstavnikov.

Obregatno dogajanje je bilo zaradi restriktivnih ukrepov za zajezitev širjenja bolezni žal skoraj zanemarljivo, zato pa se je organizator izkazal z bogatimi darili in vsakemu sodelujočemu klubu podelil po eno novo šolsko jadro za razred Optimist, s katerim bomo z veseljem opremili naše najmlajše jadralce.

Povezava do rezultatov:
https://www.jk-olimpic.si/?fbclid=IwAR3dbRcnhA7LnooYvwH3hXbJlnovq9ubXGP5oH6f2eCMDlLIMobVeNmrM7A