Občina Piran ter Športni in mladinski center Piran sta razglasila športnika Občine Piran za leto 2016. Naziv je tudi letos pripadel jadralkama Tini Mrak in Veroniki Macarol (JK PIRAT), ki sta na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru osvojila 6. mesto, na evropskem prvenstvu v Palmi de Mallorci tretje, na svetovnem pokalu v Hyeresu osmo, na regati Princesa Sofia pa šesto mesto.

Dekletoma je priznanje podelila podžupanja Občine Piran mag. Meira Hot, ki je v uvodnem nagovoru poudarila, da se organizatorji športnikom in športnicam s to prireditvijo ne zahvaljujejo le za stopničke, medalje in pokale, temveč jim izkazujejo priznanje za ves pogum na trnovi športni poti: »Danes je praznik vaše jeklene volje, neustavljive želje in uspehov, ki jih žanjete na številnih tekmovanjih. Že vrsto let nas izjemno uspešno zastopate na mnogih tekmovanjih po Sloveniji in v tujini, na državnih in svetovnih prvenstvih ter olimpijskih igrah. Vi ste tisti, ki našo občino postavljate na svetovni športni zemljevid.«

 

Priznanja so dobili tudi drugi jadralci Pirata. Med obetavni mladi športniki je priznanje dobil Matej Potokar za doseženo 9. mesto na ml. Evropskem Prvenstvu v kategoriji 29er, Gašper Strahovnik za 14. mesto na Evropskem prvenstvu v kategoriji Optimist, in Sandra Lipovec za prvo mesto na državnoem prvenstvu v kategoriji Laser 4.7.

V Piratu so  zelo zadovoljni da sta Tina in Veronika  spet najboljše športnice v občini. Posebno razveseljivo pa je da med nagrajenci je veliko mladih jadralcev v različnih kategorijah.