Naši jadralci so v zadnjih dneh polnili tudi slovenski medijski prostor. Tina Mrak in Veronika Macarol sta nastopili v živo v pogovorni oddaji V sredo na Valu 202, obsežen članek ob 20. obletnici uspešnega sodelovanja med Tomažem Čopijem in Mitjo Margonom pa je bil objavljen v Primorskih novicah. 


Takole so intervju s Tino in Veroniko napovedali na Valu 202: »V športno-pogovorni oddaji V sredo bo 14. maja Aleš Smrekar gostil Tino Mrak in Veroniko Macarol, ki sta trenutno na 4. mestu svetovne lestvice ženskih posadk razreda 470 in z naskokom najboljši slovenski jadralki sedanjosti. Po mnenju trenerja Tomaža Čopija lahko na olimpijskih igrah v Braziliji posežeta zelo visoko. Več o njunih načrtih, prednostih in pomanjkljivostih pa ob 21-ih na Valu 202.«

Iz intervjuja s Tomažem in Mitjo:

Tomaž Čopi in Mitja Margon sta do pojava Vasilija Žbogarja veljala za najboljša slovenska jadralca. Pet let sta bila v samem svetovnem vrhu razreda 470. Osvojila sta dve srebrni medalji na evropskih prvenstvih (1998, 1999) in srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu v Palmi de Mallorci leta 1998. Na OI v Atlanti sta bila 16., na OI v Sydneyu, kjer sta spadala v širši krog favoritov, pa deveta. Čopi je s flokistom Davorjem Glavino sodeloval še na OI v Atenah. Leta 1997 in 1998 sta bila razglašena za najboljša športnika Primorske.

Fotografija Tomaža in Mitje na obletnici: Denis Sabadin
Fotografija Tomaža in Mitje na treningu pred 14 leti: Zdravko Primožič/FPA
J.J.