IZOLA, 30. maja 2021 - Prva letošnja regata razreda optimist, ki ni štela za izbiro reprezentance je potekala v rezultatsko manj napetem vzdušju. Očitno so se izkušenejši jadralci kar preveč poigravali s taktiko, tako da so se med najboljše uspešno vrinili predstavniki mlajše generacije.

Zmaga je pripadla nadarjenemu Jaki Valjavcu iz JK Izola, drugouvrščena, 12-letna Hana Lukas Oven iz JK Burja je prav tako prvič stala na odru absolutno najboljših. Prvič pa je nanj stopila tudi Piratovka Roža Sabadin sicer najbolje uvrščena reprezentantka na tej regati. Piratovci so bili še 6. Rok Kovačič, ki se je enkrat celo prevrnil, 8. Teo Gerželj z eno diskvalifikacijo po prezgodnjem štartu, 9. Žiga Cepak, ki se ni znašel v nedeljski burji, Val Grbec pa kot drugi kadet in najboljši v svojem letniku na skupno 13. mestu od 45 nastopajočih, kar je tudi njegova najboljša uvrstitev doslej.

Piratu prijateljski JK Olimpic je kot organizator gostil tudi jadralce razreda Fireball, kjer je krmilo zmagovalne posadke vodila naša Ana Planinšič, sicer jadralka razreda 420.

Naslednji vikend je pred Piratovo A ekipo še državno prvenstvo v ekipnem jadranju, ki se bo tradicionalno odvijalo na Ptujskem jezeru. Ekipo štirih bodo sestavljali jadralci, ki skupaj jadrajo že vrsto let in letos dosegajo lepe rezultate. A ekipno jadranje je zgodba zase in navijajmo, da jim letos uspe dvigniti tako želeni pokal državnih ekipnih prvakov.

Matevž Ravnikar