SANREMO - V četrtek, 21. februarja, se je v Sanremu s prvima dvema plovoma začela regata Carnival race Sanremo, ki jo za jadralna razreda 420 in 470 letos že petič zapored organizira Yacht Club Sanremo. Na regato so odpotovale tudi tri posadke JK Pirat: Rok Verderber in Matej Planinšič v razredu 470, Dan Belinger in Matej Potokar ter Celestina Sabadin in Veronika Franič v razredu 420.


Sanremo, mesto cvetja, tako prvič gosti več kot 180 moških, ženskih pa tudi mešanih posadk iz kar 18 držav. Najštevilčneje so pričakovano zastopne Francija, Grčija in Italija, trije med vsemi pa tekmujejo s slovensko zastavo.
Štirje dnevi jadranja, od četrtka do nedelje, ob ugodnih vetrovnih pogojih predvidevajo 11 plovov za oba razreda. Ob koncu drugega dne in petih odjadranih plovih, z vetrom med 5 in 8 vozli, sta za prijetno presenečenje poskrbeli Celestina Sabadin in Veronika Franič. "Tik pred zadnjim plovom drugega dne, se je veter sicer okrepil, a sta punci kljub zmerni tremi delo nadaljevali in drugi dan zaključili tik pod vrhom," se je iz Sanrema oglasil trener Mitja Mikulin in z obžalovanjem dodal, da je fantovska posadka Dan Belinger in Matej Potokar zaradi bolezni v petek žal tekmovanje morala izpustiti. V olimpijskem razredu 470 pa sta v svetovno močni konkurenci vrhunskih jadralcev moči pomerila Rok Verderber in Matej Planinšič. Zabeležila sta 36., 19., 41., 43. in 43. mesto in sta tako po koncu drugega dne na skupno 39. mestu.

Rezultatov po drugem dnevu organizator še ni objavil.
Z željo po krepkem zdravju in ugodnem vetru želimo jadralcem veliko sreče na regatnem polju.


Foto Mitja Mikulin