Danes nas je na klubski regati pozdravil jugo z močjo od 10 do 15 vozlov in privabil lepo število jadrnic. Tekmovalo je kar sedem različnih klas, od RS Feve, Europe, Laser 4.7 in Standard, 420, 470 in Fireball. Poleg klubskih jadralcev smo gostovali tudi nekaj italijanskih 420 in ekipe Fireball iz različnih koncev Slovenije. Privetrna-zavetrna proga s štartom pred klubom in oznako pred Kanegro je poskrbela za napet boj skozi celotno progo. 

Prvo in drugo mesto je šlo v roke Italijanom, tretja sta bila Vid Dobrinja in Martin Fras (470), za njimi pa posadki Lara Božič in Teo Gerželj ter Ana Planinšič in Rok Kovačič (420).


Regata je štela tudi za kombinacijo s smučarsko tekmo, ki smo jo imeli 8. februarja letos. Najboljša dva kombinatorca sta imela enako število točk! Današnja zmaga je odločila skupnega zmagovalca in tako naziv prvega Piratovega kombinatorca Ski Yacht 2022. Zmagovalec je postal Anton Rejec, drugo mesto je zasedel Matej Pegan, tretji in hkrati najmlajši kombinatorec je Matic Margon.

Po regati je sledilo druženje in piknik za vse udeležence in klubske člane.