IZOLA, 15. aprila 2018 - V organizaciji JK Olimpic iz Izole je na morju pred San Simonom od petka do nedelje potekala peta od šestih predvidenih kriterijskih regat za razred optimist.

V Izoli so se od petka na Regati zlato sidro, ki je štela tudi kot kriterijska regata za izbor državne reprezentance, borili jadralci razreda optimist. V soboto pa so se jim na morju pridružili tudi jadralci razredov laser 4.7, laser radial, fireball in flying junior. V šibkem vetru so organizatorji uspeli izpeljati sedem plovov za razred optimist in po štiri plove za preostale razrede.
V konkurenci 117. jadralcev razreda optimist je najboljše jadral Luka Zabukovec (JK Jadro Koper). Druga je bila Italijanka Lisa Vucetti (SVGB), tretji pa Madžar Bendeguz Nagy.
Regate se je udeležilo tudi 10 jadralcev JK Pirat, med katerimi se je najbolje uvrstil Svit Dujmovič Šterpin (9. mesto). Sledili so Toni Benčič (17. mesto), Dan Belinger (18. mesto), Yelyzaveta Levandovska (20. mesto), Ivan Vakhrushev (34. mesto), Teo Gerželj (40. mesto), Tai Simonovich Zajelšnik (56. mesto), Vid Magister (60. mesto), Roža Sabadin (75. mesto) in Žiga Cepak (98. mesto). "Prednost na tej regati so zagotovo imeli lažji jadralci. Naši so odjadrali po pričakovanjih. Zelo pomemben pa bo nastop na zadnji kriterijski regati v JK Burja, ki bo potekala od 18. do 20. maja, kjer se bo dokončno videlo kdo si je prislužil nastop na evropskem in svetovnem prvenstvu," je po koncu regate povedal trener Klas Kaligarič.

Foto: Dragan Sinožič