V nedeljo, 14. maja, se je s skupno osmimi plovi zaključila tradicionalna regata za Pokal burje 2017, hkrati pa tudi zadnja v nizu šestih kriterijskih regat, ki so štele za uvrstitev v slovensko reprezentanco.
Skupaj s trenerjema Mitjo Mikulinom in Klasom Kaligaričem so Piratovi optimisti dosegli zavidljive rezultate. Položaj v vrhu slovenskih optimistov je znova potrdil Gašper Strahovnik, ki si je po šestih kriterijskih regatah zagotovil nastop na svetovnem prvenstvu julija letos na Tajskem. Na evropsko prvenstvo razreda optimist, ki bo potekalo od 30. julija do 6. avgusta v Bolgariji, pa so se uvrstili kar štirje naši jadralci: Celestina Sabadin, Ivan Vahrushev, Dan Belinger in Toni Benčič.

Na šesti kriterijski regati, v organizaciji JK Burja Izola se je s skupnim 5. mestom (2. med dekleti) najbolje uvrstila Celestina Sabadin, sledili so na 6. mestu Ivan Vahrushev, na 7. mestu Dan Belinger, na 8. mestu Gašper Strahovnik, na 12. mestu Toni Benčič, na 16. mestu Jakob Golubić, na 17. mestu Liza Levandovska, na 20. mestu Vid Magister, na 26. mestu Svit Dujmovič Šterpin, na 42. mestu Teo Gerželj, na 43. mestu Tai Simonovich in na 51. mestu Žiga Cepak.
Med laseristi se je Sandra Lipovec uvrstila na 9. mesto v skupni razvrstitvi.