Torbole sul Garda (ITA), 24. junij 2017 – Piratovi optimisti, ki so se uvrstili v reprezentanco za nastop na evropskem in svetovnem prvenstvu, so se od 19. do 24. junija udeležili priprav na Gardskem jezeru ter ene pomembnejših regat v sezoni, 43o Trofeo Optimist d'argento.

Začetek tedna so pod budnim očesom trenerja Mitje Mikulina izkoristili za intenzivno treniranje na jezeru, ki od nekdaj velja kot ugodna in vremensko ustrezna destinacija za jadralce. Od četrtka do sobote pa so se člani reprezentančne ekipe, ki potuje na EP (Celestina Sabadin, Ivan Vakhrushev, Dan Belinger in Toni Benčič), udeležili regate 43o Trofeo Optimist d'argento.

Da domačem terenu se je odlično odrezala ekipa La Fraglia Vela Riva, dobro pa so se odrezali tudi Piratovi optimisti. V konkurenci 147 jadralcev se je po skupno 9 plovih najbolje uvrstil Ivan Vakhrushev (15. mesto), Celestina Sabadin je zasedla 22. mesto, Dan Belinger pa 60. mesto.
V prav tako številčni konkurenci kadetov (97 jadralcev) se je odlično odrezal Toni Benčič, ki je po skupno 8 plovih zasedel 5. mesto!

Končni rezultati:
http://circolovelatorbole.com/uploads/regate/122_risultati-juniores-cadetti-optimist-d-argento-2017.pdf