Danes je bil dan D za sklepno dejanje zadnjega državnega prvenstva letos, Portorož Cup 2020, v organizaciji našega Jadralnega kluba PIRAT Portorož, ki je na koncu slavil kar dve tituli državnih pravkov iz svojih vrst. 


Martin Fras in Mija Škerlavaj (JK Pirat) sta postala državna prvaka v razredu 420, Tina Mrak (JK Pirat) je z osvojitvijo naslova državne prvakinje dokazala, da je še vedno v odlični formi v rarzedu evropa, Jerneja Škof in Mitja Nemec (JK Fireball) pa sta postala državna prvaka v razredu fireball.

V petek smo v jugu hitrosti 15 vozlov speljali kar šest plovov v razredu fireball ter pet v razredu 420. Sobota je postregla s preveč vetra, bilo je tudi nevihtno, zato regat ni bilo, na zadnji dan prvenstva, v nedeljo pa smo ob jugozahodniku med 18 in 23 vozlov hitrosti, s sunki tudi do 28, izpeljali še po štiri plove za razreda evropa in 420 ter dva za fireball. Rezultati v vseh razredih so na koncu upoštevali odbitek najslabše uvrstitve med skupno devetimi plovi v razredu 420, štirimi plovi v razredu evropa in osmimi plovi v razredu fireball.

Zmagovalci odprtega državnega prvenstva v razredih 420, europa in fireball so:

420
1. Martin Fras, Mija Škerlavaj, JK Pirat
2. Caterina Sedmak, Matej Planinšič, JK Pirat
3. Celestina Sabadin, Veronika Franič, JK Pirat / JK Olimpic

europa
1. Tina Mrak, JK Pirat
2. Andrej Fras, JK Olimpic
3. Toni Rebec, JK Olimpic

fireball
1. Jerneja Škof, Mitja Nemec, JK Fireball
2. Anže Flis, Beno Jurič, KVS Velenje
3. Matija Kocjančič, Matic Kavčič, JK Olimpic / JK Fireball
Rezultati – Portoroz Cup 2020

Iskrene čestitke zmagovalnemu podiju, državnim prvakom in seveda organizatorjem, ki so v teh razmerah odgovorno poskrbeli za brezhibno izpeljavo, skladno z vsemi priporočili povezanimi s preprečevanjem okužbe z virusom COVID-19, ter uspešno skelnili dogodek. 


Besedilo in fotografije: povzeto po JZS.