V Makarski se je zaključilo odprto državno prvenstvo Hrvaške v razredih laser standard, laser radial, laser 4.7, 420, finn in RS:X. Vremenski pogoji organizatorjem in jadralcem niso bili naklonjeni, saj prve dni vetra ni bilo na spregled, v soboto pa je plove odpihnila močna burja. Jadralo se je tako šele zadnji tekmovalni dan, torej v nedeljo, ko je organizatorjem vendarle uspelo pod streho spraviti državno prvenstvo s tremi izpeljanimi plovi. Na prvenstvu je nastopilo 125 jadralcev v klasah Laser Standard, Laser Radial, Laser 4.7, 420, Finn in Rs:X. V navedenih kategorijah se je pomerilo tudi kar nekaj slovenskih jadralcev, med njimi v razredu Laser radial tudi članica JK Pirat, Sandra Lipovec. 

Prvi regatni dan vetrovna nopoved ni bila najboljša. Vreme je bilo odlično brez oblačka in temperatura idealna, da bi se razvila termika. Vse do 15. ure so jadralci čakali v upanju na termiko, a vetra ni bilo, zato se je organizator odločil prekiniti plove za prvi regtni dan.
Drugi regatni dan je bila napoved podobna prvemu. 3 do 5 vozlov maestrala, morda tudi zelo šibak jugo. Proti 14. uri je nekaj juga uspelo prebiti v zaliv in prvič se je pojavila možnost, da bi se lahko odjadralo dnevne plove. Toda pozna ura in upadanje vetra je jadralcem znova vzelo možnosti, da bi vendarle zajadrali.  
Tretji regatni dan je jadralce prebudila orkanska burja. Pihalo je 50 vozlov in jadranje ni bilo mogoče. Po treh dneh brez jadranja je bilo hrvaško državno prvenstvo na robu neuspešnosti. 
Zadnji dan je bila končno dobra vetrovna napoved in sicer 10-20 vozlov juga. Barke so se že ob 9. uri odpravljale na morje. Po 10-13 vozih juga se je štartal prvi plov za vse klase. Veter je zelo nihal vse do 5-6 vozlov pa nazaj na 10, ravno toliko, da je bilo možno speljati vse 3 predvidene plove in rešiti prvenstvo. Jadralci so bili ob 15.00 že skoraj vsi na obali in znani so bili novi hrvaški državni prvaki 2017.

Sandra Lipovec je v absolutni razvrstitvi osvojila 16. mesto in 5. med dekleti.