PORTOROŽ – 16. decembra 2017


V JK Pirat so pod streho spravili še eno uspešno sezono. Nastopi naših jadralcev so v klubski kroniki pustili pečat dobrih uvrstitev. Prav tako odlično pa se je klub izkazal pri organizaciji regat, ki so v Portorož privabile številne jadralce iz vse Evrope.

Nedvomno se pod rezultati letošnjega leta prvi podpisujeta Tina Mrak in Veronika Macarol. Dobitnici bronastih medalj na zadnjem svetovnem prvenstvu razreda 470 pa ne nameravata počivati na lovorikah, ampak bosta že prve dni januarja začeli resno trenirati za Olimpijske igre, ki jih bo leta 2020 gostil Tokio.
V drugih jadralskih vodah, toda nič manj zavzeto pa so se izkazali tudi najmlajši jadralci razreda optimist. V postavi letošnje slovenske reprezentance je stalo kar pet naših jadralcev, ki so se na prizorišču evropskega in svetovnega prvenstva odlično odrezali. Ob zaključku tekmovalne sezone so v domač pristan prinesli še kolajne z državnega prvenstva, Celestina Sabadin kot prva punca in Svit Dujmovič Šterpin kot podprvak med kadeti. Oktobra pa je na Barcolani Young slavil Ivan Vakhrushev.
Z željo po okrepitvi mladinskega razreda je klub letos povečal število posadk v razredu 420, ki s trenerjem Mitjo Mikulinom zelo resno postavljajo smernice in načrte za prihodnjo sezono. Vsekakor velja tu omeniti Sandro Lipovec, ki je septembra postala državna prvakinja v razredu Laser radial, v razredu Laser 4.7 pa je prav tako septembra osvojila tretje mesto. V razredu 29er pa velja omeniti  Mateja Potokarja (JK Pirat), ki v paru z Žigo Mrakom Kneževičem (JK Jadro) prav tako dosegata lepe uvrstitve.
Prav gotovo se v klubu zelo veselijo dogajanja na dvorišču, kjer so dela pri gradnji novega Doma vodnih športov v polnem zamahu. Vse na j bi bilo nared do dogodka, ki v organizacijskem smislu za JK Pirat pomeni vrhunec, to je Sailing Point Velikonočna regata. Nenazadnje bosta nov objekt in spremljajoča infrastruktura prav gotovo veliko pripomogla k razvoju jadranja nasploh.
Veseli ob zaključku sezone ter novim izzivom naproti so v soboto, 16. decembra, člani in podporniki kluba skupaj nazdravili. Na praznovanju je bila prisotna skoraj celotna Piratova ekipa optimistov, ki jo vodi trener Klas Kaligarič, in ekipa razreda 420 s trenerjem Mitjo Mikulinom. V središču sproščenega vzdušja nista manjkali Tina Mrak in Veronika Macarol, ki sta se razveselili sponzorske donacije v višini dveh tisočakov s strani podjetja TPG Logistics.
Vsi prisotni so dobili tudi kapo s klubskim znakom, modni dodatek ki bo še dodatno krepil občutek pripadnosti Piratu.