PULJ, 13. - 16. september 2018 - Minuli konec tedna se je ekipa osmih Piratovih optimistov v spremstvu trenerja Luke Domijana udeležila Odprtega državnega prvenstva Hrvaške za jadralni razred optimist. 


Organizacija prvenstva je tokrat pripadla Jadralnemu klubu Uljanik Plovidba iz Pulja. Žal pa je moral organizator prav vse štiri dni priznati prevlado vremenu. Vse od četrtka do nedelje je bilo namreč vetra premalo, da bi lahko izpeljali zadostno število plovov.
Kar pa ne pomeni, da je ekipa Piratovih optimistov ostala praznih rok. Kolikor lahko, so ure na morju izkoristili za spoznavanje terena in piljenje šibkih točk, saj jih že ta konec tedna čaka državno prvenstvo na domačem terenu. Proste ure pa jim je Luka Domijan polepšal z raziskovanjem okolice in igranjem nogometa. Da se le okrepi timski duh, ki bo še kako prav prišel ne le na morju, temveč tudi pri skrbi za opremo.
Ob vrnitvi z neuspelega prvenstva in tik pred domačim prvenstvom, ki bo potekalo od 21. do 23. septembra v organizaciji JK Jadro Koper, je trener najmlajših jadralcev v klubu povedal: "Škoda! Tokrat nismo imeli sreče z vremenom. Veter ni nikakor zapihal čez tistih 5 vozlov, ki so potrebni za izpeljavo regat. Prilagodili smo se okoliščinam in uspeli nabrati 6 ur treningov na vodi. Nabrali smo jih po prekinitvah dnevnih plovov. Med pozitivne stvari moram prišteti tudi 'team building', ki smo ga opravljali kot enotna ekipa, ter sprememba okolja, ki pomaga pri razbitju monotonosti in prinaša jadralcem nove motivacije. Naslednji vikend nas čaka slovensko državno prvenstvo. Mislim, da smo pripravljeni in skušali bomo potrditi naš poletni napredek."

Foto: Luka Domijan