PULJ - 28. 10. do 3.11.2017

Prvi premor v letošnjem šolskem letu so jadralci JK Pirat preživeli v slogu, ki jim je najljubši - na vodi kakopak! Veter, nove izkušnje in znanje ter obilo zabave so sestavine, s katerimi sta trenerja Mitja Mikulin in Klas Kaligarič polepšala počitnice šestim mladincem in prav toliko optimistom.

Štirje dnevi intenzivnega jadranja za optimiste Dana Belingerja, Ivana Vakhrusheva, Lizo Levandovsko, Vida Magistra, Svita Dujmoviča Šterpina in Taia Simonovicha Zajelšnika, ter sedem za mladince v razredu 420, Jako Romiha in Mateja Planinšiča, Nino Škopac in Veroniko Franič (JK Olimpic) ter Celestino Sabadin in Niko Biondić (JK Olimpic).
V času krajših jesenskih počitnic postajajo nekajdenvni treningi v Pulju zelo priljubljeni, saj se jih udeležujejo tudi člani drugih klubov. Letos je izjemno gostoljublje pokazal JK Uljanik. Člani JK Pirat so tako v družbi kluba YC Adriaco opravili kar nekaj kakovostnih treningov in se domov vrnili bogatejši za nova znanja in spoznanja. Jadralske veščine, ki so jih pridobivali ob ugodnih vetrovnih razmerah, so namreč na svojevrsten način popestrili še na bližnji karting stezi in če je verjeti njihovim besedam tudi ob zvezkih in učbenikih.