Športnik občine piran 2017 – PORTOROŽ, 2. marca 2018 - Občina Piran ter Športni in mladinski center Piran sta v petek, 2. marca v Avditoriju razglasila športnika Občine Piran za leto 2017. Naziv je tudi letos pripadel jadralkama Tini Mrak in Veroniki Macarol, ki sta bili v kategoriji 470 tretji na svetovnem prvenstvu v Grčiji, na mednarodni regati Test Event na Danskem sta osvojili tretje mesto, na regati Princesa Sofia pa šesto mesto.

Dvojec Mrak-Macarol je v JK Pirat res najbolj prepoznaven, saj so uspehi, ki jih dekleti nizata skupaj s trenerjem Tomažem Čopijem, zavidanja vredni.
Vendar je klubska dinamika še kako razgibana tudi v drugih jadralnih razredih. Trdo delo v vrstah najmlajših, med mladinci in člani ter sodelovanja na najrazličnejših regatah so se tudi v nimulem letu obrestovala, saj so se jadralci JK Pirat v domači pristan vedno znova vračali z lepimi uvrstitvami. Slednje so prepoznali tudi pri izboru nagrajencev, ki so minuli petek stali na odru portoroškega Avditorija.
Med njimi sta bili v kategoriji Obetavni mladi športniki 2017 nagrajeni Celestina Sabadin v razredu optimist in Sandra Lipovec v razredih Laser 4.7 in Laser Radial. Celestina je v minuli sezoni dosegla 6. mesto na mladinskem EP v Bourgasu in 1. mesto med deklicami na odprtem DP. Sandra pa je v svoji beri odličnih uvrstitev lani zabeležila: 38. mesto na mladinskem EP v razredu Laser 4.7 (Španija), 1. mesto na DP v razredu Laser Radial (Koper), 3. mesto na DP Laser 4.7 (Portorož) ter 5. mesto med dekleti na OP v razredu Laser Radial (Makarska, HR).
V članskih vrstah je priznanje v kategoriji Neolimpijska športna disciplina prejel Željko Planinšič, in sicer za osvojeno 29. mesto na SP v razredu Flying Junior v Portorožu.
Dosežek v Neolimpijski športni disciplini so prejeli tudi člani posadke Tomaž Čopi, Mitja Margon in Iztok Knafelc (JK Pirat in Športno društvo GoSAILING) za osvojeno 1. mesto na svetovnem prvenstvu v jadranju RC44 in 2. mesto v svetovnem pokalu skupno.
In nenazanje, med petimi nominiranimi dogodki je naziv za najodmevnejši športni dogodek v Občini Piran v minulem letu prejela Sailinig Point Velikonočna regata 2017. Regata, ki se tudi letos nezadržno približuje, sodi med najpomembnejše regate za razred optimist v tem delu Evrope, obenem pa velja tudi za najštevilčnejšo regato v Sloveniji. Na njej jadra namreč več kot 500 mladih jadralk in jadralcev iz kar 14 držav.
Velikonočna regata pa ni le pomemben športni dogodek, temveč v prazničnih velikonočnih dneh predstavlja tudi prijetno turistično popestritev dogajanja v Portorožu. Turističnim delavcem, ki več kot 500 mladim, njihovim staršem in trenerjem nudijo namestitev in gostinske usluge, predstavlja tudi lep začetek nove sezone. V celotno organizacijo tako številčne regate, katere priprava se začne že mesece prej, je vključenih več kot 50 požrtvovalnih članov JK Pirat. Ocenjujemo, da je v Portorožu zaradi Velikonočne regate vsakokrat približno tisoč ljudi, ki se zadržujejo v našem kraju večinoma ves teden in skupaj ustvarijo približno pet tisoč nočitev, kar še dodatno prispeva k še živahnejšemu turističnemu utripu Portoroža.