PULJ, 19. - 21. februar 2018 - Počitniške priprave za ekipo optimistov in regata 12. Memorijal Zlatana Pečenkovića se letos niso izšle po načrtih trenerja Klasa Kaligariča, pa tudi organizatorja ne. Izjemno neugodne vremenske razmere z močnim vetrom in nizkimi temperaturami so mlade jadralce tako pustile praznih rok.

Tudi tokratne počitnice najmlajši jadralci, optimisti JK Pirat, niso stali križem rok. V spremstvu trenerja Klasa Kaligariča, so se tako kot minula leta odpravili na intenzivne priprave v Pulj, kjer so bili gostje jadralnega kluba Uljanik. Tam so z vrstniki iz JK Jadro Koper opravili še zadnje treninge pred prvo kriterijsko regato, ki bo od 2. do 4. marca v Izoli.
Po treh izkoriščenih dneh jadranja pa so zaradi slabe vremenske napovedi (močna burja in nizke temperature) morali priprave zapustili predčasno. Prav tako je bila zaradi ektremnih pogojev s strani organizatorja odpovedana tudi regata 12. Memorijal Zlatana Pečenkovića, na kateri bi morali nastopiti konec tedna.

Mladim jadralcem želimo več sreče prihodnjič, zlasti na regatah, ki jih v spomladanskem času ne bo manjkalo in kjer bodo nabirali dragocene točke.