Po končani regati za Melges 20 se je na istem prizorišču, v italijanskem Porto Ercole v Toskani, odvila še druga letošnja regata za Melges 32 Audi – Tron. Jadrnica F. Giacomel Audi e-Tron, na kateri Branko jadra kot taktik, je regato z osmimi plovi zaključila na odličnem tretjem mestu. Nastopilo je 16 ekip.


V petek je jadralce pričakal srednji veter do 16 vozlov, v soboto ga je bilo malo, zato pa so nedeljska plova odpeljali v 16-18 vozlih vetra in precejšnjem valu. Spremenljive okoliščine so terjale veliko izkušenj in dobrih, tudi taktičnih odločitev, ter seveda uigrane posadke. Ekipa F. Giacomel Audi e-Tron je prvi dan začela prehitro, bila v prvem startu čez linijo, vrnitev nazaj ter ponovni start pa jim je onemogočil vidnejšo uvrstitev. Flota je bila prehitra in v cilj so prijadrali kot zadnji. V naslednjih dveh plovih so jadrali bolje ter dosegli četrto in tretje mesto. Sobotni reultati – 6., 4., in zmaga so ekipo pripeljali do začasne delitve prvega mesta, obetali pa so tudi dobro končno uvrstitev. V nedeljo so v močnem vetru zasedli tretje, potem pa zaradi težav z genakerjem še deveto mesto in zaključili na skupnem tretjem. 
 
Branko Brčin: »Zelo smo zadovoljni, prvič smo se s tem lastnikom uvrstili med najboljše tri. Stopničke so stopničke, tudi če je tretje mesto. Za letošnjo sezono načrtujemo cel evropski circuit, se julija udeležiti evropskega prvenstva na Gardskem jezeru ter decembra, na koncu sezone, še svetovnega prvenstva v Miamiju.«

Zmagala je švedska ekipa Helly Hansen Inga From Sweden (Richard Goransson / Morgan Larson), drugaje bila ekipa Synergy GT (Valentin Zavadnikov / Michele Ivaldi). 

Najboljših pet:
1.) Richard Goransson/Morgan Larson, Helly Hansen Inga From Sweden; [13]-2-5-7-5-5-1-1- = 26
2.) Valentin Zavadnikov/Michele Ivaldi, Synergy GT; 7-5-1-3-[13]-8-2-3 = 29
3.) Mauro Mocchegiani/Branko Brcin, F. Giacomel Audi e-Tron; [16]-4-3-6-4-1-3-9 = 30
4.) Filippo Pacinotti/Gabrio Zandona, Brontolo HH; 1-9-2-10-2-4-12-[15] = 40
5.) Naofumi Kamei/Manuel Weiller, Mamma Aiuto!; 3-11-[14]-1-11-2-7-5 = 40