PORTOROŽ - 25. in 26. november 2017 - Konec tedna je v organizaciji ŠD Piran potekala tradicionalna Miklavževa regata. Na regati je nastopilo 105 jadralcev iz Avstrije, Italije, Madžarske in Slovenije, med njimi tudi deset Piratovih optimistov.


Hladno novembrsko vreme je tokrat poskrbelo za precej zahtevne vetrovne pogoje, tudi za najspretnejše jadralce. V soboto je pihal jugo z močjo okrog 10 vozlov, po katerem so organizatorji izpeljali dva plova. Nedeljsko dopoldne sprva ni vlivalo optimizma; premočna burja je organizatorja tako prisilila v prekinitev regate, kasneje pa so vendarle uspeli izpeljati še dva zaključna plova.
Po štirih regatah je zmagal Italijan Mattia Santosfefano, drugi je bil Avstrijec Florian Kroemer, tretji pa Italijan Andrea Nordio.
V težkih pogojih se je kot prva Slovenka in druga punca skupno najbolje odrezala Liza Levandovska, ki je končala na skupnem 7. mestu. Ivan Vakhrusev je bil 10., Dan Belinger 17., Toni Benčič 30., Teo Gerželj 57, Žiga Cepak 82, Tai Simonovich 89, Katarina Baša 97. in Roža Sabadin 98. Osmoljenec vikenda je bil tokrat sicer nadvse perspektivni Svit Dujmovič Šterpin, ki je zaradi prehitrih štartov osvojil šele 102. mesto.