PORTOROŽ – 26. avgust 2017

Za nami je uspešna jadralna sezona, v kateri so naši jadralci odlično zastopali klubske in nacionalne barve na pomembnih regatah po Evropi. Tik pred zagonom gradbenih del, povezanih z novim Domom vodnih športov, je vodstvo kluba tako organiziralo srečanje, kjer so ob prijetnem druženju nazdravili uspehom vseh jadralcev.

Sezona 2016/2017 za seboj pušča kroniko udeležb na pomembnih regatah ter uspehe, na katere smo lahko ponosni. Najštevilčnejša zasedba pripada floti optimistov, ki se je v minuli sezoni poleg izbirnih regat udeležila še priprav na Malti ter pomembne regate v Workumu, ki je bila obenem odlično izhodišče za nastopajoče na svetovnem in evropskem prvenstvu. "Ponosni smo, ker se je v letošnjo slovensko reprezentanco za nastop na obeh prvenstvih uvrstilo kar per naših jadralcev. Gašper Strahovnik je barve JK Pirat zastopal na svetovnem prvenstvu, Celestina Sabadin, Ivan Vahrushev, Dan Belinger in Toni Benčič pa so osvojene veščine pokazali na prizorišču EP V Bolgariji," je povedal predsednik kluba Marjan Matevljič
Lepe uvrstitve pa niso pripadale le najmlajšim. Sandra Lipovec je na EP v razredu Laser 4.7 dosegla 38. mesto med dekleti in bila tako med vodilnimi Slovenci. V razredu 420 sta pomenljive sledi zabeležili posadki Nina Škopac in Veronika Franič ter Matej Planinšič in Jaka Romih, ki sta se nedavno udeležila EP na Gardskem jezeru in prvenstvo zaključila na 21. mestu, oziroma 19. mestu med Evropejci. "Prav zdaj pa se v Franciji borita za čim boljšo uvrstitev Matej Potokar in Žiga Mrak, kjer poteka EP v razredu 29er," je niz klubskih uspehov sklenil Matevljič. Ne nazadnje je tu še rezultat, ki smo ga v klubu že proslavili, to je osvojen bron v Aarhusu na Danskem, na testni regati za Svetovno prvenstvo v olimpijskih razredih prihodnje leto, ki sta ga prijadrali naši najuspešnejši jadralki v razredu 470, Tina Mrak in Veronika Macarol.
Sodeč po zagnanem delu trenerjev in uspehih vseh jadralcev se za prihodnost jadranja ni bati. "Predvsem pa lahko po vseh naštetih uspehih povemo, da je JK Pirat zakon," je misli sklenil Matevljič. Sledilo je še sladko presenečenje ter simbolično darilce za vsakega jadralca.