Pretekli konec tedna - 14. in 15. avgusta 2021 se je v JK Pirat odvijala Črnuška regata 2021 v organizaciji Športnega društva JK Kermar iz Ljubljane. Na štartu je bilo 27 optimistov, od tega kar 16 Piratov. Naši A ekipi optimistov se je tokrat prvič na štaru pridružila tudi B ekipa in sicer Žan Luka Kralj, Lina Sorta, Jure Radič Kocjan, Pia Živec, Lan Černac Škofic, Ema Gorenšek, Filip Luka Butinar, Sara Hajdinjak Lampe, Črtomir Ovsenik, Zoja Ribarič, Jaša Delak Žmaher, Edgard Krantov in Rodion Krantov. 

V dveh dneh so izvedli šest plovov. Po uradnih skupnih rezultati sta si prvo in drugo mesto tokrat prijadrala brata Jaka in Filip Valjavec iz JK Izola, tretje mesto pa je pripadlo naši novinki Lini Sorta. Žiga Cepak je zasedel šesto mesto Jure Radič Kocjan sedmo, Leo Čurčič je bil deveti, deseti pa Črtomir Ovsenik. 

Naši mladi jadralci so bili tako zelo zadovoljni, saj so si razdeljeni v starostne kategorije prijadrali kar nekaj pokalov. Čestitke vsem!

 

Poleg razreda Optimist, pa se je odvijala tudi regata razreda Open, kjer so bili končni rezultati, po prav tako šestih plovih, sledeči:

1. mesto Aljaž Žibert in Domen Hostnik, JK Ljubljana, razred 470

2. mesto Boštjan Rupnik in Aljaž Rupnik, JK Kermar, razred fly junior  

3. mesto Michael Freudenstein, JK Pirat, razred laser 4.7

4. mesto Igor Švarc, JK Portorož, razred dinghy 12

5. mesto Dušan Merc, JK Portorož, dinghy 12  

ČESTITAMO!