PORTOROŽ, 25. maja 2018 - Piranska občina je danes skupaj s Športnim in mladinskim centrom Piran slovesno odprla prvi slovenski nacionalni panožni center za jadranje - Jadralni center Portorož. Okoli 1,6 milijona evrov težka investicija bo jadralcem zagotavljala odlične pogoje za pripravo pred jadranjem in kakovostno izvedbo regat ter shranjevanje dragocene jadralne opreme.


Portorož z njim pa tudi jadralci JK Pirat so se ob nekdanjem dnevu mladosti razveselili novega jadralnega centra. Infrastruktura, ki je zadnje mesece rasla ob koncu portoroške promenade, bo še kako prav prišla mladim jadralskim upom. Ne nazadnje tudi tistim, ki so v zavetje Piratovega pristana že privezali prenekatero lovoriko v spomin na dragocene jadralske dosežke.
V nestrpnem pričakovanju, ali bosta trak novega doma vendarle uspeli prerezati aktualni evropski prvakinji v razredu 470, Tina Mrak in Veronika Macarol, so na morju pred novim centrom najmlajši - optimisti in mladinci JK Pirat uprizorili pravi jadralski defile. S tem pa navzočim pokazali, kako zelo dragocena pridobitev je to za svet jadranja.
Slovesnega odprtja Jadralnega centra Portorož so se med drugimi udeležili župan Občine Piran Peter Bossman, podžupana Meira Hot in Bruno Fonda ter direktor Športnega in mladinskega centra Piran Matjaž Ukmar