TRST, 1. oktober 2017

Uvod v znamenito predjubilejno Barkovljanko, letos 49. zapored, je pripadel 303 optimistom, ki so se v soboto in nedeljo, 30. septembra in 1. oktobra, pomerili na regati Barcolana young 2017. Na zmagovalne stopničke je po skupno 6 plovih stopil Ivan Vakhrushev.

Dogodka, ki ga zaznamujejo navdušenje, mladostniška tekmovalnost in želja po zabavi, se je udeležilo tudi 10 Piratovih optimistov, ki so se na valovih Tržaškega zaliva odlično odrezali. Burja je tako v soboto kot tudi v nedeljo poskrbela za odlične jadralske pogoje, te pa je izvrstno izkoristil zlasti Ivan Vahkrushev, ki se je v domač pristan vrnil bogatejši za odličje. V ostri konkurenci znanih jadralcev, ki osvajajo najvišja mesta, je Ivan z dvema prvima, dvema drugima in dvema tretjima mestoma ohranil vodstvo tako v soboto kot v nedeljo.

Celestina Sabadin je z eno diskvalifikacijo zdrsnila na 16. mesto, Dan Belinger je osvojil skupno 34. mesto, Tai Simonovich Zajelšnik pa 112 mesto. Kadeti so odlično izkoristili nedeljske vetrovne razmere in dosegli lepe uvrstitve: Svit Dujmovič Šterpin 7. mesto, Toni Benčič 8. mesto, Vid Magister 42. mesto in Teo Gerželj 50. mesto. 

Rezultati: