Denar v proračunu je zagotovljen. Gradnja bo stala okoli 1.500.000 evrov. Obsežna gradbena dela, ki predvidevajo tudi prenovo promenade, se bodo začela v septembru, ko bo turistična sezona pri koncu.
Nov objekt bo lep. Nastal bo v tesnem sodelovanju z jadralci in bodočimi uporabniki. Zadnja različica predvideva tudi štiri sobe, namenjene gostovanju jadralcev. Uporaba novega občinskega javno športnega objekta bo vezana na izvajanje programa.
JK Pirat že desetletja upravlja z večjim delom prostora, kjer bo stal nov objekt in tako namerava nadaljevati tudi v bodoče. Klub ima zgodovino, znanje, usposobljene športne delavce, trenerje in bogat program. Nov objekt bo omogočil nadaljnji razvoj jadralnega športa v Piranski občini in kandidiranje za organizacijo evropskih in svetovnih prvenstev.
V Športnem in mladinskem centru Piran si prizadevajo, da bo program, ki ga danes izvajajo klubi, ostal neokrnjen. Težka pogajanja o uporabi novih prostorov so se že začela in naj bi se končala pred koncem gradnje.