Daniel Cante (JK Izola) je tretjič zapored slavil v Portorožu   v razredu Optimist. V septembru je postal Državni prvak, v oktobru je slavil na Halloween regati in danes je zmagal tudi na Sailing Point Velikonočni regati.

Na drugo mesto se je uvrstil Richard Schultheis (Malta Young Sailor), na tretje Luka Zabukovec (JK Jadro). Vsi so zaključili regato s šestimi točkami.  Prvo mesto si je Cante zagotovil s tremi zmagami od skupno petih plovov.

Najboljša med dekleti je bila Antonia Schultheis (Malta Young Sailors Club), druga je bila Alja Petrič (JK Jadro) in tretja Alenka Valenčič (JK Burja).

Med kadeti je slavil Luka Zabukovec (JK Jadro), drugi je bil Alessandro Cortese (CV Crotone), tretji pa Luca Centazzo (TPK Sirena). Najboljša kadetinja je bila Lisa Vucetti (SVBG), na drugo mesto se je uvrstila Rebecca Geiger (CVDM Muggia), tretje mesto je zasedla Zala Vidmar (Jk Jadro). 

Podelitvi pokalov je sledilo žrebanje glavnih nagrad. Jadro One Sails je ostalo v domačem klubu, glavna nagrada, optimist Devoti, pa je odpotoval v Italijo.

Na regati je sodelovalo okoli 500 jadralcev iz trinajstih držav. V JK Pirat so izredno zadovoljni s potekom prireditve. V 25. letih je regata postala ena najpomembnejših v Evropi. V klubu nestrpno pričakujejo, da se bo kmalu začela gradnja novega Doma vodnih športov, ki bi omogočil boljše pogoje. V klubu se zahvaljujejo vsem sponzorjem, in še posebno Sailing Pointu za izkazano podporo ter Občini Piran, Hotelom Bernardin, Krajevni skupnosti Portorož in Turističnemu združenju Portorož. Posebna zahvala gre tudi vsem članom kluba in simpatizerjem ter študentom Fakultete za turistične študije, ki so omogočili nemoten potek prireditve.

V klubu so zadovoljni tudi z rezultati naših jadralcev. Gašper Strahovnik je regato zaključil na skupnem 20. mestu, Celestina Sabadin na 21., Dan Belinger na 26., Toni Benčič na 33., Ivan Vahrušev na 53., Jakob Golubić na 79., Liza Levandovska na 135., Svit Dujmovič Šterpin na 180., Tai Simonovich na 206., Vid Magister na 249., Teo Gerželj na 318., Noam Lusa Costamagna na 385., Allegra Lusa Costamagna na 459. in Žiga Cepak na 460. mestu.

REZULTATI

VIDEO