PORTOROŽ, 26. maja 2018 - Težave z letalom so v petek sicer preprečile, da bi Tina Mrak in Veronika Macarol s trenerjem Tomažem Čopijem prerezale trak na slavnostni predaji novega Jadralnega centra Portorož. So jim pa zato pripravili toliko bolj srčen sprejem v domačem JK Pirat.


Odličje, ki sta ga dekleti pod budnim očesom trenerja Tomaža Čopija osvojili na evropskem prvenstvu je na lica navzočih narisalo iskren nasmeh. "Tina, Veronika in Tomaž nas vsakič znova osrečujejo z uspehi in samo upamo lahko, a se bo njihova zagnanost nadaljevala," je uvodoma povedal predsednik JK Pirat Marjan Matevljič.
"Ponosni smo na vaše uspehe, s katerimi nas že nekaj časa razvajate, zato bomo tudi v prihodnje s pričakovanjem spremljali vse vaše nastope. Vemo, da gre za veliko odrekanja, vašega in vaših najbližjih, zato še enkrat iskrene čestitke," pa je dekletoma na sprejemu povedal župan Občine Piran Peter Bossman.
Dekleti, ki tokratnega prvenstva nista začeli najbolj spodbudno, sta se na koncu jadrno povzpenjali po lestvici navzgor in na vrh Evrope stopili z odličjem okrog vratu. "V jadranju so pomembne različne stvari, najpomebnejša med vsemi pa sta nedvomno štart in cilj. V slednjega pa sta Tina in Veronika zapluli kot zmagovalki. In to je najpomembnejše," je o svojih varovankah povedal Tomaž Čopi.
Na prelepem sprejemu sta se za izvrstno predstavo v Bolgarskem Bourgasu dekletoma zahvalila tudi Romeo Podlogar, generalni sekretar Jadralne zveze Slovenije, ter Damijan Vuk iz družbe Avto Triglav, ki je dekletoma s prisrčno poslanico poklonil že zadnji šopek tega sproščenega večera.