IZOLA, PORTOROŽ, 17. septembra 2017


V organizaciji Jadralnega kluba Burja Izola se je v nedeljo, 17. septembra, zaključilo Odprto državno prvenstvo v razredu optimist. Regate, ki je obenem pomenila zaključek tekmovalne sezone, se je v spremstvu trenerja Klasa Kaligariča udeležila tudi ekipa desetih optimistov JK Pirat.

Kljub vremensko neugodni napovedi se je na polju pred Izolo zbralo kar 165 optimistov iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Združenih držav Amerike, malte in Avstralije. Jadralce so vse tri dni na morju pričakali najrazličnejši vetrovni pogoji, vse to pa so izkoristili bolj izkušeni, ki so se spopadli v krasnih dvobojih. Zadnji dan, je sprva mirno dopoldne kaj kmalu postreglo z izjemnimi vetrovnimi pogoji in organizator je tako izpeljal še zadnja dva plova od skupno sedmih ter tako pod streho spravil sklepno dejanje sezone za razred optimist.
V skupni razvrstitvi prvenstva je zmagal Maltežan Richard Schultheis pred Američanom Petrom Foleyem in Izolanom Danielom Cantejem. Daniel Cante (JK Izola) je tako postal novi državni prvak. Državni podprvak je postal Martin Fras (JK Izola), tretje mesto pa je osvojil Luka Zabukovec (JK Jadro Koper).
Odlično pa so se uvrstili tudi Piratovi optimisti. Nova državna prvakinja je namreč postala Celestina Sabadin, ki je v skupni razvrstitvi osvojila 10. mesto, pred Caterino Sedmak (JK Izola) in Špelo Hajdinjak (JK Burja Izola).
V konkurenci kadetov je zmagal Luka Zabukovec (JK Jadro Koper). Kolajno za državnega podprvaka v tej konkurenci pa je ponosno sprejel naš mlajši član Svit Dujmovič Sterpin, ki je v skupnem seštevku osvojil 30. mesto.
V klubu smo zadovoljni tudi z rezultati ostalih jadralcev, ki so po najboljših močeh krmarili na tokratnem DP: Ivan Vakhrushev je regato zaključil na 17. mestu, Dan Belinger na 33. mestu, Liza Levandovska na 36. mestu, Vid Magister na 93. mestu, Tai Simonovich Zajelšnik na 110. mestu, Žiga Cepak na 125. mestu in Teo Gerželj na 127. mestu. Zadnja priključena predstavnica, Roža Sabadin, je izkušnje tokrat nabirala s trenerjevega čolna. 

Končni rezultati: https://www.jadralniklub-burja.si/novice/koncni-rezultatifinal-results-drzavno-prvenstvo-optimist-2017/