IZOLA, 21. april 2019 - Jadralni klub Burja iz Izole je minuli konec tedna priredil mednarodni pomladanski pokal - regato 32. Izola Spring Cup 2019, ki je razpisana za jadralne razrede laser standard, laser radial ter laser 4.7 in dvosed 420.

Prijavljenih je bilo kar 208 posadk iz 11 držav: Avstrije, Češke, Hrvaške, Italije, Madžarske, Nemčije, Portugalske, Slovaške, Srbije, Ukrajine in Slovenije.

 
Na regati so sodelovale tudi posadke JK Pirat. V jadralnem razredu 420 ženska posadka Celestina Sabadin - Veronika Franič ter fantovska posadka Dan Belinger - Matej Potokar, v jadralnem razredu laser radial Jaka Romih, v jadralnem razredu laser 4.7 pa Ivan Vakhrushev.

V treh tekmovalnih dneh so imeli jadralci priložnost, da se pomerijo v mednarodno dokaj močni konkurenci. Skupaj so od petka do nedelje uspeli izpeljati po 7 plovov za razreda laser radial in laser 4.7, 8 plovov za laser standard in skupno 9 plovov za jadralni dvosed 420. 

Da je v domačih vodah najlepše zmagati, nam lahko pritrdita najhitrejši v razredu 420 Celestina Sabadin in Veronika Franič, ki sta kljub nekaj napakam borbenost ohranili do konca in se v nedeljo razveselili najvišjih stopničk. Odlično sta regato odvozila tudi Dan Belinger in Matej Potokar, ki sta v končnem seštevku zasedla skupno 5. mesto ter domov odnesla pokal za 3. mesto med fanti. 
 
Jaka Romih je v razredu laser radial osvojil končno 23. mesto, Ivan Vakhrushev pa 7. mesto v skupnem seštevku.

Foto: Dragan Sinožič

Končni rezultati