PORTOROŽ – 22. oktobra 2017
Jadralni klub Pirat iz Portoroža je letos že šestič zapored konec oktobra organiziral Halloween regato, ki se je tokrat prvič začela že v petek in trajala tri dni. Regate so se tudi letos udeležili nekateri najboljši mladi jadralci iz Avstrije, Češke, Hrvaške, Italije, Latvije, Madžarske, Slovaške in Slovenije.


Zaradi gradnje Doma vodnih športov je regata letos potekala v Marini Portorož. Tudi tokrat je za organizacijo regate ter za nemoten potek prireditve na kopnem in morju skrbelo vsaj 50 članov Pirata, ki so mladim jadralcem zagotovili tudi najvišje varnostne standarde.
V nasprotju z vnemo organizatorja se tokrat niso izkazale čarovnice, ki se jim na delovni petek ni ljubilo začarati jadralcev vrednih razmer. Dan je tako minil v dolgotrajnem mučnem čakanju na kopnem in naposled, ob šibkem severnem vetru, z le enim izpeljanim plovom zgodaj popoldne. Nekoliko bolj optimistična je bila sobota, saj je organizator, prav tako ob šibkem severnem vetru, uspel izpeljati kar tri plove. Nedeljski finale pa je tik pred neurjem minil z dvema sklepnima regatama.
Razmere na morju je vse tri dni najbolje izkoristil Daniel Cante (JK Izola), sledila sta Luka Zabukovec (JK Jadro Koper) in Paul Clodi (Avstrija). Med dekleti se je najbolje odrezala Alja Petrič, skupno 6. (JK Jadro Koper), sledili sta ji Špela Hajdinjak, skupno 9. (JK Burja Izola) in Katja Filipič, skupno 10. (JK Jadro Koper). Tarin Pečar je slavila med kadetinjami, Luka Zabukovec (oba JK Jadro Koper) pa med kadeti.

Med Piratovimi optimisti se je najbolj odrezal Ivan Vakhrushev na 4.mestu. Sledili so Toni Benčič na 12. mestu, Dan Belinger na 21. mestu, Yelyzaveta Levandovska na 28. mestu, Vid Magister na 69. mestu, Teo Gerželj na 73. mestu, Žiga Cepak na 89. mestu, Roža Sabadin na 91. mestu, Svit Dujmovič Šterpin na 98. mestu in Katarina Baša na 102 mestu.

Halloween ragata se uveljavlja kot najpomembnejši jesenski jadralski dogodek na slovenski obali. To je nov izziv za Jadralni klub Pirat, saj se že njihova tradicionalna Velikonočna regata šteje med najbolj obiskane regate v Evropi.

Foto: Vyacheslav V. Yazykov


Results OPT overall.pdf