SESLJAN - Od petka, 1. do nedelje, 3. novembra 2019, je bilo v Sesljanskem zalivu na sporedu italijansko žensko prvenstvo v dvosedu razreda 420 in November race (za moške in mešane posadke).

Organizatorja JK Čupa in Pietas Julia sta prejela 52 prijav, od tega 26 ženskih ter 26 moških in mešanih. V treh dneh sta gostitelja predvidela devet plovov. Slaba vremenska napoved dan pred začetkom prvenstva ni vlivala veliko upanja. Pa vendar se je prvenstvo v nedeljo zaključilo s skupno šestimi plovi. V petek, ko je v zalivu zapihala burja od 8 do 15 vozlov, je organizator do poznega popoldneva izpeljal tri plove. V soboto pa so jadralci žal ostali praznih rok. Nekaj poskusov je sicer bilo, vendar je bil veter nestabilen in je zaradi dežja padel pod 5 vozlov. V nedeljo se je za sobotno brezvetrje odkupil jugo, ki je poskrbel za razgibano in valovito polje, v katerem so jadralci odjadrali še tri plove.
Naslov prvakinj je zasluženo pripadel posadki SVBG, Michela Stefani in Jamila Cerdeira Estrada, na drugo mesto v razvrstitvi Open pa se je z enakim številom točk uvrstila slovenska posadka v sestavi Celestina Sabadin in Veronika Franič.
Hkrati z državnim prvenstvom za dekleta je v zalivu potekala tudi regata za moške in mešane posadke November race, kjer sta moči pomerili še posadki Martin Fras (JK Izola) in Domen Hostnik (JK Ljubljana), 10. mesto, ter Dan Belinger (JK Pirat) in Jakob Musa (JK Olimpic), 23. mesto.