Nestrpno pričakujemo prva merjenja moči na Olimpijadi v Riu. Med tekmovalci sta tudi Tina Mrak in Veronika Macarol, ki bosta v ženski konkurenci razreda 470 poskušali ponoviti odlične rezultate, in sicer zlato medaljo na evropskem prvenstvu leta 2015 in letošnjo bronasto medaljo na evropskem prvenstvu na Palma de Mallorca v Španiji.

Tekmovalki našega jadralnega kluba se že štiri leta pripravljata na ta športni dogodek in računata na prestižno uvrstitev. Za Mrakovo je to že druga Olimpijada. V Londonu sta v tandemu s Černetovo dosegli odlično 18. mesto. Tokrat z Macarolovo stavita na višje mesto.
V želji, da bi dodobra spoznali tekmovališče in pogoje na regatnih poljih, sta si v zadnjem času moči in kondicijo pridobivali, ravno s treningi v Braziliji. Med jadralci in v medijih je, pred sicer prelepimi kulisami zaliva Ria de Janeira, krožilo kar nekaj pripomb in negodovanj nad onesnaženostjo vode. Mrakova in Macarolova bosta začeli z regatami 10. avgusta, medtem ko so zadnji obrati okoli boj predvideni v nedeljo, 17. avgusta.

Na zadnjem druženju v našem klubu sta jadralki izrazili upanje, da se bosta v Braziliji dobro odrezali. Župan Pirana, Peter Bossman, je poudaril, da imata Mrakova in Macarolova nadarjenost za jadralni šport. Vseld njunih prizadevanj, lahko danes merita zelo visoko. »Kar danes potrebujeta«, je zaželel Bossman, »je samo še kanček sreče«.

Ob tej priložnosti župan ni pozabil zagotoviti, da se bodo kmalu začela dela za težko pričakovani Dom vodnih športov, ki naj bi zrasel na Bernardinu in to ravno na ozemlju našega kluba. Septembra se bodo dorekle zadnje tehnične podrobnosti, predvsem finančne narave in nato bi lahko sledila že priprava gradbišča.
Predsednik našega kluba, Marjan Matevljič, pa ni mogel skriti zadovoljstva ob ponovnem sodelovanju naših tekmovalk na olimpijskih igrah in goreče želje, da bi se res kmalu postavil temeljni kamen za novi jadralski kompleks. Tak center bo zagotavljal primerne in boljše pogoje za tekmovalce, omogočil boljšo organizacijo športnih dogodkov našega kluba, ki že sedaj vsako leto pritegnejo v naš kraj na tisoče jadralcev in njihovih spremljevalcev.