Najboljši slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta tretjo etapo svetovnega pokala v Genovi končali na 12. mestu. Zadnji tekmovalni dan sta pridobili štiri mesta in za samo eno točko zgrešili regato za medalje.

“Žal se iz Genove vračava predčasno. Včeraj nisva jadrali tako dobro, da bi se prebili med najboljših deset. Že od začetka smo vedeli, da verjetno ne bomo izpeljali celotnega programa, kar se je na koncu tudi zgodilo. Kljub vsemu nam je uspelo narediti nekaj dobrih potez, potrebnih pa bo še veliko izboljšav, kar nama daje tudi novo motivacijo,” je misli na poti domov strnila Tina Mrak.

Izkušnja v Tirenskem morju je bila koristna tudi po mnenju Veronike Macarol. “Pogoji v Genovi so bili za marsikoga zahtevni. Ogromno najboljših jadralcev v različnih razredih se ni uspelo uvrstiti v deseterico najboljših. Čeprav je bila regata zelo naporna zaradi čakanja, saj smo predvsem v zadnjih dveh dneh, ker smo bili v velikem zaostanku, na morju preživeli po 7 ur, je bila poučna. Vedno morava biti pripravljeni na vse pogoje in se truditi, da jadrava na čistem, ker veva, da sva lahko hitri v vseh pogojih, tudi po treh vozlih vetra,” je nauk izluščila flokistka.

PR JZS