Na avstrijskem jezeru Neusiedel se je včeraj zaključilo EUROSAF mladinsko evropsko prvenstvo,  eurosaf_kjer so se za čim boljše uvrstitve potegovale tudi mlade slovenske jadralke in jadralci v razredih 29er, laser radial in RS:X. 


Najbolje sta prvenstvo zaključila Rok Verderber in Klemen Semelbauer (JK Portorož), ki sta v razredu 29er po desetih odjadranih plovih osvojila tretje mesto, Matej Potokar in Žiga Mrak (JK Pirat Portorož, JK Jadro Koper) pa sta prvenstvo končala na devetem mestu. 

V ženski konkurenci razreda 29er sta nastopili Lana Semelbauer in Karolina Pečenko (JK Portorož), ki sta regato končali na desetem mestu. 

Pod romunsko zastavo pa je Mara Turin s flokistko Ebru Bolat dosegla šesto mesto. V razredu RS:X, olimpijski jadralni deski, je Toni Vrščaj (WSC Črnomelj) po 12 odjadranih plovih regato končal na skupnem šestem mestu. V razredu laser radial slovenske barve pa sta jadrala Martin Peternelj (JK Jadro Koper), ki je zasedel deveto mesto in Liam Orel (JK Jadro Koper), ki je končal na 13. mestu.


Vir in avtor novice: Jadralna zveza Slovenije