Milje, 23. septembra 2018 - Minulo nedeljo je v Miljah potekala regata za pokal mesta Milje, letos že 39. zapored. Regate sta se v spremstvu trenerja Mitje Mikulina po dvodnevnem treningu na istem terenu udeležili tudi dve Piratovi posadki.

Ragata za pokal mesta Milje (39a Coppa Città di Muggia) je tradicionalno veljala za jadralne razrede 470, 420, Europa, Laser, Star in Snipe.
V razredu 420 sta se v konkurenci 20 pomerili tudi dve Piratovi posadki: dekliška Celestina Sabadin in Veronika Franič ter novinca Dan Belinger in Ivan Vakhrushev. V razredu 470, kjer sta bila vpisana tudi Matej Planinšič in Jaka Romih, je bilo za izvedbo regate žal premalo tekmovalcev.
V šibkem vetru z jakostjo vsega 3-5 vozlov je organzator Circolo della Vela Muggia vendarle uspel izpeljati dva plova. V prvem plovu sta bili dekleti povsem v ospredju (2.), a sta žal prehitro štartali, v drugem plovu pa sta zabeležili 9. mesto. Prehiter štart jih je tako prikrajšal za stopničke, ki bi jih sicer lahko osvojili.
Fanta sta obe regati vozila solidno ter z 9. in 11. mestom pristala v zlati sredini konkurence 20 konkurentov. "Ob predpostavki, da je bila to zanje prva regata, sem z izkupičkom zelo zadovoljen," je ob vrnitvi v klub povedal Mikulin.


Rezultati